Friday, May 20, 2011

Kalau orang dah tak sudi jangan dipaksa

hai semua..

eh,,entry aku kali ni tentang kesudian pulak ni..wooo,,bukan nak mengurat ea?tapi cuma memerlukan jawapan kepada soalan aku aje..aku rasa soalan aku ni tak laa susah mana pon, tapi ada gak yang tak nak bagi jawapan tu..adehhh!
straight to the point..! 3 minggu yang lepas aku telah berjaya menamatkan final exam, jadi result pon skang ni dah keluar laaa..apabila aku dah terima result aku, timbul laa tanda tanya aku kepada result kawan-kawan aku..apa lagi,,untuk menguraikan persoalan yang bermain di fikiran aku..aku terus laa bertanyakan result rakan2 seperjuangan aku..

Aku: "derr,,result ko untuk subject dynamic berapa?"  soalan ringkas yang memerlukan jawapan yang ringkas..
Kawan:  "result aku biasa2 aje, result ko berapa?"  ini bukan jawapan kepada soalan aku tadi..pastu, aku tanya dia, dia tanya aku balik?haishhh!..
Aku: "aku dapat gred B aje, ko dapat gred ape?"  jawapan kepada soalan dia aku telah berikan dengan yakin,,tambahan kali ke-2 ni aku dah tanya soalan yang sama..
Kawan: "peh!terer sey!tahniah2..result aku biasa2 aje"  yang ni pon bukan jawapan kepada soalan aku tadi..
tujuan aku bertanya adalah disebabkan keperihatinan aku terhadap rakan2 aku..kalau result mereka tak beberapa ok, kita boleh laa beri sokongan moral..kalau result mereka ok, boleh laa kita beri pujian..aku rasa tak salah aku buat camni sebagai kawan...

yelah2..korang nak rendah diri @ malu untuk berkongsi..kalau korang ada sikap camni, sampai bila2 korang tak dapat keluar dari kepompong yang korang reka sendiri dan menjadi seekor rama-rama yang cantik @ hensem..

tapi apa boleh buatkan?korang dah tak nak kongsi ngan aku..aku pon masih boleh hidup kalau tak dapat jawapan kepada soalan aku tadi..

berfikir di luar kotak :
merujuk kepada tajuk di atas, kita jangan laa paksa orang yang tak sudi kerana mereka ada hak mereka sendiri..

6 kata-kata:

kemboja said...[ ]

ahaha.. tu x paham bahasa namanya tu.. hihi geram kan kdg2.. tp yerla kta hdup d dlm nagara yg bebas so suka ati dorang la nk jwb ke x ke kan... hihi

Bobo said...[ ]

Btol2..itu hak dorang...sabar jela..huhu

ajimzack said...[ ]

lu langsi,lu mati
lu kongsi, lu ?????

Bobo said...[ ]

lu untung laa gilerr!!!haha

ain dzaya said...[ ]

hehe..
terasew la...
dengan statement tu...

Bobo said...[ ]

lalaaaallaaaaa~
hehe