Sunday, July 3, 2011

Apa barang main hon kereta!

hai semua...

eh2,,sorry sket ea..aku mat rempit pon reti bawak kereta laa..tapi laju2 laaa..jangan takut, aku bawak laju2 tak bahaya punya..aku pandu dengan berhemah laaa..bagi signal bila nak belok,,pasang lampu bila cuaca gelap,,pasang wiper bila hujan,,berhemah tu..bese laa...lesen dah matang,,tak pakai P lagi..
masalahnyer skang aku memang tak puas hati betul dengan pemandu2 kereta lain di jalan raya..dah tak ada berperikemanusiaan langsung..suka2 aje main picit2 hon kereta dorang..apa kes main hon2 kereta,,kalau tak puas hati keluar laa dari kereta jumpa pemandu kereta yang korang hon tu..settle kat atas jalan raya..
ye2..aku mengaku..memang laa korang hon sebab salah cara pemanduan aku..aku tersalah masuk haluan bertentangan waktu jalan sehala aje...tapi kan aku dah berhenti tepi siap bagi signal lagi untuk bagi laluan pada korang..tak payah laa nak hon panjang2..memekak jela..
aku kalau bawak kereta, pemandu depan aku bawak slow @ dia brek emergency ke,,aku relax aje..bese laa..kita kena paham laa..mane laa tau masalah kereta depan tu tak boleh bawak laju2 @ kat depan dia ada halangan ke..tak payah laa nak hon kenderaan lain..macam kurang diajar pulak time ambik lesen memandu..
berfikir di luar kotak :
tolong hormati orang lain walaupon di atas jalan raya..tak kira tua @ muda sekali pon..bertimbang rasa sikit laa..

4 kata-kata:

yad'z said...[ ]

hormat menghormati amalan mulia.. hehehe.. jgan marah2.. sabar2 ^^

teha said...[ ]

sabar2 :)

oja_alia said...[ ]

ahahahaa!!stndrt la bro..kate pemandu malaysia..pemandu malaysia ken mmg cenggini..

(konon mcm sy bukan pemandu malaysia laa)hahahaa!

len kali hon jek balik...=))

Green Apple said...[ ]

tanya mereka balik... ingat ni negara India ke... :D (sebab kat India kan dah terkenal suka guna horn 24 jam)