Monday, February 14, 2011

Saya sambut Valentine's Day...

hai semua...

yup!pd 13/2..ada laaa sekelompok peniaga dtg pd aku.."bro!tempah laa hadiah ni..ktorg hntrkan kpd kekasih anda pd hari esk, 14/2"..jd aku tempah jela..aku tau awek aku mst suka pny..nak buat suprise...aku tempah laaa choclate, bunga ros, gula2, teddy bear utk awek aku..so sweet..dia pon suka...pastu dia tny, "napa bg byk2 ni?" aku jwb, "yelah!kan hari kekasih..;-)"


jeng5x!x pasal2 aku kena basuh cukup2 ngan awek aku & kwn2 aku..baru aku tau Valentine's day xbleh di sambut rupa2nya..hahaha 

skang baru aku tau napa xbleh sambut hari kekasih ni...aku pon td saja2 aje blogwalking kat blog org2 yg aku follow..aku ada singgah kat blog ni sunah suku sakura.

aku dah baca sjrh valentine's day..sejarah ni btol sbb dia ada sumber yg sahih...byk gak blogger lain tulis sjrh ni..secara ringkasnya, Valentine's day adalah hari utk memperingati Saint Valentine yang dianggap ‘syahid’ oleh para penganut Kristian..nak tau lebih lanjut klik blog atas tu ye?=)

blog ni juga mengadakan kempen Kami TAK sambut Hari Valentine..mmg btol moto kempen ni.."hari2 adalah hari kasih sayang"..jd aku nak mengajak yg beragama Islam utk tidak menyambut hari valentine's day dgn join gak kempen ni...bg penganut agama Kristian,,jika anda nak sambut,,silakan...mgkn anda nak mengenang sjrh agama anda..xsalah pon,,cme jgn mempengaruhi kami yg beragama Islam utk menyambut hari ini juga..contohnya mendekati mereka yg beragama Islam utk menempah hadiah utk diberi kpd yg disygi(cam aku yg malang ni)...terima kasih atas kerjasama anda....=)

9 kata-kata:

Sunah Mohammad said...[ ]

salam bobo~ terima kasih..menarik cerita awak~ :)

Bobo said...[ ]

@Sunah Mohammad
salam...sama2...terima kasih gak...kejadian tu dah berlaku lama tau bkn baru td...hehe:)

Kodet said...[ ]

haha....menarik2... nsib aku x pnah smbut

Bobo said...[ ]

@Kodet
bgs tu bro..jom kita jgn sambut...berkempen2..hehe

mera zati M.z said...[ ]

nice entry
terima kasih kongsi info ni.. :)

http://devilviernes.blogspot.com/2011/02/gathering-buang-masa-dan-duit.html

Bobo said...[ ]

@mera zati M.z
thanks!..sama2...:)

Sunah Mohammad said...[ ]

hehe..okie, okie~

Qaseh dalia adelia said...[ ]

amboi2 baru tahu xleh sambut ye hehe...epy kasih syg setip ary

Bobo said...[ ]

@Qaseh dalia adelia
tu laaa..biar lmbt tau, dr xtau pape..hehe..happy kasih sayang setiap hari gak...=)