Wednesday, March 2, 2011

apa susah sangat ke nak cakap TERIMA KASIH??!!!

hai semua...


Vielen Dank, Nirringrazzjak, Gratias...ha,,tau pon korg susah nak sebut..kan lebih senang kalau korg cakap bahasa melayu iaitu terima kasih..tak pon berhajat nak lebih memantapkan bahasa english korg tu dengan cakap thank you aje..itu sahaja yang ku pinta..tidak susah mana pon..tp apa korg buat?berat mulut tu?ada berlian ke?klu ada bagi aku laaa, boleh aku jual, aku gak nanti kaya!haha
  
Dushhhhhh!!!~
amik kau sebijik penumbuk sulung aku ni...geram btol aku...grrrr!!!!
sebenarnya aku marah pada sesetengah manusia ni..apabila kita tolong dorg, dorg buat tak tau aje...kita tak laa mengharap pape upah @ balasan..hanya perkataan terima kasih sahaja dah cukup laaa...baru laa rasa pertolongan kita ni rasa dihargai..

apa dorg ingat senang2 aje ada orang dalam dunia ni nak tolong dorg?..penat2 kita berusaha, berkorban masa & macam2 lagi untuk bantu dorg, segulung pengharagaan terima kasih pon tak tertutur di bibir dorg..tak payah laa nak cerita tentang kenang2 budi & jasa baik kita,,just perkataan terima kasih aje dah cukup...




please oohhhh please!!!

perlu ke kita nak merayu untuk sesorang tu cakap terima kasih pada kita??..come on laa derrr...it should be a spontaneous reaction..it is simple...just cakap terima kasih sahaja bila ada orang selesai membantu kita..klu kita ada maslah lagi, orang tersebut tak akan teragak-agak untuk membantu kita lagi...this is nature in life..=)

4 kata-kata:

nelly said...[ ]

tak susah..terima kasih sudi kongsi .
=)

Bobo said...[ ]

@nelly
hehe..sama-sama....=)

sengat said...[ ]

terima kasih bobo

Bobo said...[ ]

@sengat
sama-sama sengat..