Wednesday, March 9, 2011

Pensel vs Pen

hai semua..

hari ini aku nak cerita tentang pen & pensil ye?baca ye kanak2 sekalian...bajet aku cam dah tua aje..tapi tu laa..aku patut skang sedar bahawa diri aku ni dah berumur...ish3x!baiklah,,mari aku start cerita...

pada suatu ketika aku berada di peringkat tadika, aku telah mengenali pensel ye?alaaa..yang boleh tulis atas kertas tu..aku di ajar untuk menulis huruf2..a, b, c & lain2 camtu laa...hehe..pastu aku ada maen kaler2 pakai pensel warna, karyon..peh!best gila laa waktu tu..tak ada tekanan pon..

Pensel warna

pastu time aku blaja kat sekolah rendah pulak..darjah 1 hingga 3 kot..aku masih ingat lagi aku blaja menulis ayat guna pensel..alaaaa..yang guna buku garis 3 tu..aku kena salin semula aje ayat pendek2....tulis cantik2 ikut line teratur..kemas aje aku tulis..hehe

pastu naik darjah 4 hingga 5..aku dah blaja tulis karangan..yes!ayat penuh2..tak cam dulu2,,tulis ayat pendek2 aje..tapi ada gak murid2 yang degil2,,bese laaa..budak2 sedang membesar..suka laa cuba benda2 baru..benda2 yang di larang..ish3..jahat sungguh..perbuatan itu ialah menulis perkataan mengguna pen..yup!cikgu aku marah kot pakai pen..nanti ada kesalahan kena guna liquid paper, mengamok laa cikgu aku sebab kotorkan kertas dengan liquid...budak yang selalu kena marah tu yang tengah menaip ni..hehe

Pen

then, beralih laa ke alam persekolahan menengah..yes!dah remaja..ehem2..menggatal2 laa nak blaja2 tulis surat cinta kan?hehe..kena laaa tulis surat cinta guna pen..kan nanti nampak cantik,,ada warna biru, merah tu..opppssss!terlebih2 pulak..camni,,kat sekolah menengah aku lebih selesa tulis pakai pensel laaa...bese laa..banyak pengiraan..jadi kalau ada salah boleh laa padam dgn kemas..tapi cikgu aku marah gak sebab sepatutnya pen sahaja dibenarkan..jadi terpaksa laa ikot procedure pakai pen...

karya mengguna pen

sekarang ni, aku dah berada dalam kehidupan U,,yup!korg tau x aku skang boleh tulis pakai ape??yes!pensel...yeah!aku suka..lecture tak kesah pon..asalkan apa yang aku tulis dia boleh faham & baca..thanks so much sebab memahami aku..

jadi konklusinya di sini..aku isytiharkan pensel menang dalam kehidupan aku...yeah!alaaa..sebenarnya, tak kesah pon pakai pensel @ pen asalkan alat tersebut boleh menulis perkataan di sehelai kertas..

p/s : nanti aku dah keluar kerja pakai apa ye?marker ke?wow!jadi lecture tu..hehe

Magic

6 kata-kata:

Nurul Afifah said...[ ]

hidup pensel.!!

Bobo said...[ ]

@Nurul Afifah
pensel menang!haha

sengat said...[ ]

pen ksygan wa hilang...hadiah dr some1.... semingu lps hilang wa nmpak ade bdk pkai same mcm pen aku... nak tanye takot kena hempok!!! aduyai...

Bobo said...[ ]

@sengat
laaaa..ciannyer..lu hempuk aje dulu baru tny..haha..eh,,silap2...tny dulu baru tau btol @ x tu pen lu...hehe

bun said...[ ]

hhahahha,kecik2 nak pakai pen
dah beso nak pakai pensel

tapi kalaw pakai pensel
maacam semat

suke gak pakai pensel
hahahhaha

Bobo said...[ ]

@bun
tau xpe...haha..pakai pensel mmg best laa..senang di padam nnt bila ada kesalahan...:)