Wednesday, June 22, 2011

Nak tegur ke tak nak tegur?

Hai semua...

apa yang aku nak cerita ni bukan kisah jangan tegur benda2 halus, tapi tentang tegur manusia...tegur yang aku maksudkan tu macam menyapa orang apabila kita bertemu dengan mereka..Alaaa...korang paham2 kan jela...
kalau macam situasi aku, aku kadang2 kalau terserempak dengan orang yang aku macam kenali aje mesti aku ragu2 untuk tegur dorang..antara alasan aku :
1. takut salah orang pulak aku tegur.
2. orang tu mesti sombong tak nak layan teguran aku.
3. tak ape laa..orang tu bukan ingat aku, jadi xpayah tegur laaa.
apabila orang yang aku kenal tak tegur aku, banyak persoalan bermain dalam pemikiran aku antaranya :
1. eh,,orang ni tak kenal aku ke?
2. peh!sombong gila orang ni tak tegur aku.
3. yelah,,aku ni tak famous sampai dia tak tegur aku.
jadi moral of the story, aku kena laa tegur sahaja orang yang aku rasa2 macam kenal...nanti kalau aku tak tegur, dorang akan berasa macam apa yang ada dalam pemikiran aku pulak tu...

berfikir di luar kotak:
mari laa kita bertegur antara satu sama lain supaya dapat mengeratkan lagi hubungan silaturahim..

4 kata-kata:

biharahim said...[ ]

yeah! think out of the box :D

Bobo said...[ ]

@biharahim
yup!there is many ways to think...i prefer out of the box..hehe

Hans said...[ ]

yups
betul2
tapi aku bila tegur jer mesti salah orang weih
hahahaha
malu2

Wordless Wednesday #3

Bobo said...[ ]

@Hans
hahaha..kesian2..tp xpe laa..nnt salah org boleh dpt kenalan baru..:p